Excel tanfolyam és oktatóanyag

Áremelkedés és kedvezményes ár kiszámítása Excelben

Az előző bejegyzésben bemutatott elektromos vasaló árát kénytelenek vagyunk megemelni 20%-al. Ahhoz, hogy ezt megtegyük az Excel segítségével egyszerű számítást kell végeznünk. Ezt az alábbi módon tudjuk kiszámolni:

= Eredeti ár * (1 + árváltozás százaléka)

 

Az új áron is az elvárt mennyiségben fogy a termék, azonban az egyik vásárló hibás terméket kapott, ami zárlatott okozott a hálózatban. Mivel garancia nem volt, ezért fiktív cégünk 50% kedvezményt ad, ha a régi helyett újat szeretne vásárolni. Ezt az alábbi módon kell kiszámolnunk:

= Eredeti ár * (1 – kedvezmény százaléka)

Látható, hogy mindössze egy előjelet kell váltanunk a számításban.

A bejegyzésben bemutatott üzleti gyakorlat pusztán szemléltető jellegű, nem tükrözi sem  a szerző, sem a hasonló terméket gyártó gazdasági szereplők hozzáállását a garanciális problémákhoz.


Tetszett a bejegyzés? Csatlakozz a Digitális Innovációhoz a Facebookon vagy kövesd a Digitális Innováció Instagram oldalát, hogy soha ne maradj le az újabb cikkekről Excel témában! 🙂

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg az ismerőseiddel! Szólj hozzá!
  •  
  •  
  •   
  •  

A szerzőről

A cikk szerzője online marketing és IT ismereteinek kombinálásával, egyedi látásmódjával segít vállalkozóknak és szervezeteknek bevételeik növelésében. Nem ismer lehetetlent, szereti a változatosságot. Szabadidejében kutyákkal játszik, sportol vagy a barátnőjével van.

Vélemény, hozzászólás?