MTP-device-problema-megoldasa

Az MTP device probléma megoldása.

Egy érdekes problémába ütköztem. A számítógép nem ismerte fel a telefonomat. Hónapokig, évekig napi szinten kapcsolódott a telefon a számítógépre USB porton keresztül, majd a gép “gondolt egyet” és többé nem ismerte fel a telefonom.
Ha a számítógép nem ismeri fel a telefonodat, akkor próbáld ki ezt a módszert a hiba megoldására!

Tegnap nálam is megadta magát az a bizonyos MTP device driver, ezért elkezdtem az interneten megoldásokat keresni arra, hogy mi a teendő, ha a számítógép nem ismeri fel a telefonomat.

Természetesen az ezernyi internetes megoldás közül egy sem működött nálam. A húzd ki – töröld az Eszközkezelőből – dugd vissza megoldástól kezdve egészen extrém dolgokat ajánlanak – például azt, hogy telepítsd újra a Windows rendszert és állítsd alaphelyzetbe a telefonod. Ágyúval verébre. Biztos nem…

Szerencsére nem kell a telefont és a számítógépet sem újratelepítened. Megmutatom képekkel illusztrálva a megoldást.

A példa egy Lumia okostelefonnal lesz illusztrálva, de noname táblagépemet és a Sony telefonomat sem ismerte fel a rendszer ugyanerre a hibára hivatkozva, tehát nem a készülékkel vagy az operációs rendszerrel van a gond.

MTP Device probléma automata telepítéssel.
Ha az automatikus telepítést választod, ezt a hibát kapod.

 

A számítógép nem ismeri fel a telefonomat. Mit tegyek?

Először is nyomj egy Windows + X billentyűkombinációt, majd válaszd ki az Eszközkezelő menüpontot a felugró listából.

Ekkor valami hasonlót fogsz látni, mint az alábbi képen.

MTP USB device probléma

Lehetséges, hogy neked a telefon típusa helyett az MTP device felirat jelenik meg, lényegtelen. Ugyanaz a megoldás. Kattints rá a sárga felkiáltójeles ikonra jobb egérrel. Ezután válaszd ki az “Illesztőprogram frissítése…” opciót.

A következő ablakot fogod látni:

 

 

002

Ha a “Frissített illesztőprogramok automatikus keresése” opciót választod, akkor a cikk elején látható hibába ütközik a telepítő. Te válaszd most az “Illesztőprogramok keresése a számítógépen” opciót.

 

004

A következő oldalon kiválaszthatod, hogy honnan telepítse az illesztőprogramot. Válaszd ki a “Választás a számítógépen található illesztőprogram listából” feliratot.

 

006

Itt különböző mennyiségű drivert kínál fel a telepítő neked. Nálam a sima MTP device nem működött, az MTP USB Device viszont igen. Válaszd ki!

Ezután a lépés után a számítógép gond nélkül feltelepítette a meghajtó programot és eltűnt a sárga felkiáltójel a telefonom sarkából.

 

005-ismeretlen-eszkoz-eltavolitas-kihuzni-ujra-bedugni-es-megy-vagy-mtp-usb-device-kivalaasttasa

Viszont a Sajátgépben még mindig nem mutatta, hogy a telefon csatlakozik a számítógéphez, ezért húzd ki a telefont az USB csatlakozóból, majd kattints az Eszközkezelőben a telefonra jobb egérrel és kattints az “Eltávolítás” lehetőségre.

Ha ez megvan, akkor indítsd újra a számítógépet a biztonság kedvéért, majd amikor minden újra betöltődött, akkor csatlakoztasd a telefont a számítógéphez. 

A telefon csatlakozik és működik minden. Ennyi volt.

007


Ha tetszett a bejegyzés és hasznosnak találtad, akkor oszd meg az ismerőseiddel, csatlakozz a Digitális Innováció blog Facebook oldalán vagy kövesd a Digitális Innovációt Instagramon, hogy ne maradj le a hasonló cikkekről! 🙂

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg az ismerőseiddel! Szólj hozzá!
  •  
  •  
  •   
  •  

A szerzőről

A cikk szerzője online marketing és IT ismereteinek kombinálásával, egyedi látásmódjával segít vállalkozóknak és szervezeteknek bevételeik növelésében. Nem ismer lehetetlent, szereti a változatosságot. Szabadidejében kutyákkal játszik, sportol vagy a barátnőjével van.

Vélemény, hozzászólás?