Excel tanfolyam és oktatóanyag

Excel függvény hibaüzenetek jelentése

Az Excel függvények hibaüzenetei rettentően bosszantóak és sokszor nem egyértelműek.
Összeszedtem a Microsoft Excel függvényeinek hibaüzeneteit és azok jelentését, így nem kell találgatnod, ha elrontottál valamit.

#N/A

Ezt a hibaüzenetet akkor láthatod, ha a függvény nem tud visszaadni egy elfogadható értéket. Ez a hibaüzenet tipikusan akkor jelenik meg, ha érvénytelen argumentumot adsz meg a függvény paramétereként.

#NAME?

Ez azt jelenti, hogy az Excel nem ismeri fel a megadott nevet létező objektumként. Általában nem létező elérési útvonalat, nem létező munkalapot vagy más szintaktikai hibát jelent.

#DIV/0!

Ez akkor jelenik meg, ha nullával vagy üres cellával szeretnél osztani.

#NULL!

A #NULL! hibaüzenet Excelben azt jelenti, hogy olyan cellák metszetét próbáltad kiszámítani, amelyeket nem lehet.

#NUM!

Általában matematikai függvényekben jelenik meg. Azt jelenti, hogy érvénytelen számértéket próbáltál megadni. Például olyan helyen, ahol páros számot kellett volna megadnod, te páratlant írtál.

#VALUE

A függvénynek nem a megfelelő típusú adatot adtad meg. Például megpróbáltad elosztani a 10-es számot a “nyolc” betűkkel (=10/”nyolc”).

#REF!

A #REF! Excel hibaüzenet azt mutatja, hogy olyan cellára hivatkozol, ami nem létezik.

 


Tetszett a bejegyzés? Csatlakozz a Digitális Innovációhoz a Facebookon vagy kövesd a Digitális Innováció Instagram oldalát, hogy soha ne maradj le az újabb cikkekről Excel témában! 🙂

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg az ismerőseiddel! Szólj hozzá!
  •  
  •  
  •   
  •  

A szerzőről

A cikk szerzője online marketing és IT ismereteinek kombinálásával, egyedi látásmódjával segít vállalkozóknak és szervezeteknek bevételeik növelésében. Nem ismer lehetetlent, szereti a változatosságot. Szabadidejében kutyákkal játszik, sportol vagy a barátnőjével van.

Vélemény, hozzászólás?