Hasznos programok: Daemon tools helyett

Amikor egy régebbi rendszerű számítógéppel van dolgom, akkor gyakran előkerülnek az ISO képfájlok és a hozzá tartozó külső segédprogramok. Ilyenkor a legtöbben az Alcohol 120-ra vagy az én régi kedvencemre, a Daemon Tools programra gondolnak. Természetesen Windows 8 és Windows 10 rendszereken a lemezkép kezelése már beépített funkció, de akinek valamiért a régi rendszert kell használnia, annak megfelelő alternatíva lehet az alábbi program.

Az elmúlt években a lemezek helyét először az USB pendriveok vették át, majd újabban a gyors internetnek köszönhetően a felhő tárhelyek, ezért a lemezkép fájlok háttérbe szorultak. Eljött az a pillanat, amikor már a rengeteg funkcióért cserébe kapott reklám és felajánlott extra program nem kárpótol. Arra az évi 2-3 alkalomra, amikor lemezkép fájlokat kell mountolni, egy sokkal egyszerűbb megoldásra lett szükségem.

Ekkor találtam rá a WinCDemu nevű programra. Egyszerű, gyors, minimális erőforrás igénnyel bír és van portable verziója. Mi kell még egy olyan programban, ahol a fő feladat, hogy mountoljon egy képfájlt?

Tudsz ennél jobbat? Írd meg!

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg az ismerőseiddel! Szólj hozzá!
  •  
  •  
  •   
  •  

A szerzőről

A cikk szerzője online marketing és IT ismereteinek kombinálásával, egyedi látásmódjával segít vállalkozóknak és szervezeteknek bevételeik növelésében. Nem ismer lehetetlent, szereti a változatosságot. Szabadidejében kutyákkal játszik, sportol vagy a barátnőjével van.

Vélemény, hozzászólás?