Excel tanfolyam és oktatóanyag

Hogyan kell Excelben kerekíteni?

Erősen gondolkodtam, hogy ezt is beírom az alapműveletek közé, azonban a kerekítést egy erre kitalált függvénnyel végezzük. Emiatt a kerekítés megkapta a 10. helyet az Excel oktató cikkek között. Csak mert szép kerek szám.

A számok kerekítése 4-től lefelé, 5-től felfelé történik. Ezt megoldja helyetted a KEREKÍTÉS (ROUND) függvény. A függvény első jellemzőjeként meg kell adnod, hogy melyik mező értékét akarod kerekíteni. Második tulajdonságként pedig azt, hogy hány tizedesjegyre szeretnéd kerekíteni.

 

kerekites excel

 

KEREK.LE és KEREK.FEL függvények

Ez a két függvény szintén kerekítésre való. Ezekkel beállíthatod, hogy egy értéket csak lefele vagy csak felfele kerekítsen a program.

 


Tetszett a bejegyzés? Csatlakozz a Digitális Innovációhoz a Facebookon vagy kövesd a Digitális Innováció Instagram oldalát, hogy soha ne maradj le az újabb cikkekről Excel témában! 🙂

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg az ismerőseiddel! Szólj hozzá!
  •  
  •  
  •   
  •  

A szerzőről

A cikk szerzője online marketing és IT ismereteinek kombinálásával, egyedi látásmódjával segít vállalkozóknak és szervezeteknek bevételeik növelésében. Nem ismer lehetetlent, szereti a változatosságot. Szabadidejében kutyákkal játszik, sportol vagy a barátnőjével van.

Vélemény, hozzászólás?