excel-oktatas-tanfolyam

Hogyan kell Excelben kilogrammot/métert/mértéket konvertálni?

Előfordul, hogy a cég amelyiknek dolgozol egészen más mértékegységeket használ. Ekkor törheted a fejedet és összerakhatsz egy egyszerű számítási formulát vagy kihasználhatod az Excel segítségét és pillanatok alatt átkonvertálhatsz több ezer adatot egy másik mértékegységre. Ebben a bejegyzésben egy nagyszerű függvényt fogok bemutatni, ami sok kényelmetlenségtől menthet meg. Ez a KONVERTÁLÁS (CONVERT) függvény.

Hogyan működik a KONVERTÁLÁS függvény?

A KONVERTÁLÁS függvény három attribútumot vár. Az első egy szám. Ez a szám az, amelyet át akarunk váltani. Ezután azt az egység kell megadnunk, amiből át akarunk váltani, majd azt, amilyen mértékegységre váltani szeretnénk a megadott számot. A függvény nagyon sok konvertálási lehetőséget kínál és szerencsére ezeket mindet kilistázza nekünk, hogy könnyedén ki tudjuk választani a nekünk megfelelőt.

excel-kilometer-merfold-konvertalasa-002

 

A példámban egy egyszerű kilométer <=> Mérföld átalakítás szerepel.

=KONVERTÁLÁS(1;”km”;”mi”)

Ha litert szeretnél gallonra konvertálni, akkor az alábbi függvényt kell használnod:

=KONVERTÁLÁS(1;”gal”;”l”)

Hogyan lehet gallont fényévre konvertálni?

Röviden, sehogy. Amikor kiválasztod, hogy miből szeretnél konvertálni, az excel a “mibe” listában már csak azokat a mértékegységeket kínálja fel, amelyekre lehetséges a konvertálást.

Remélem tetszett ez a rövid, de annál hasznosabb leírás. A következő néhány bejegyzésben a szövegek kezelésével fogok foglalkozni.


Tetszett a bejegyzés? Csatlakozz a Digitális Innovációhoz a Facebookon vagy kövesd a Digitális Innováció Instagram oldalát, hogy képben legyél Excel témában! 🙂

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg az ismerőseiddel! Szólj hozzá!
  •  
  •  
  •   
  •  

A szerzőről

A cikk szerzője online marketing és IT ismereteinek kombinálásával, egyedi látásmódjával segít vállalkozóknak és szervezeteknek bevételeik növelésében. Nem ismer lehetetlent, szereti a változatosságot. Szabadidejében kutyákkal játszik, sportol vagy a barátnőjével van.

Vélemény, hozzászólás?