excel-oktatas-tanfolyam

Hogyan számoljuk ki két dátum között eltelt napok számát Excelben?

Nagyon gyakori feladat mind a házifeladatokban, mind az üzleti életben, hogy ki kell számolni két dátum között a különbséget. Ez az üzleti élet minden területén megjelenő feladat. Kapott is egy saját függvényt az Excel fejlesztőitől, amely elvégzi a feladatot ahelyett, hogy bonyolult számításokat kellene végrehajtanunk. Két dátum között eltelt napok számát a NAPOK függvény segítségével számolhatjuk ki.

=NAPOK(“kezdő dátum”;”záró dátum”)

Hogyan működik a NAPOK függvény?

A NAPOK függvény a két dátum között eltelt napok számát adja vissza. Fontos megjegyezni, hogy a függvény első értékként a “kezdő_dátum” nevű paramétert kéri.

Ezt el lehet téveszteni, ugyanis gondolhatjuk, hogy a kezdő dátum azt jelenti, hogy a régebbi időpont, míg a záró dátum közelebbi a mai naphoz. Ez azonban fordítva van. A NAPOK függvény első paramétere a hozzánk közelebbi, míg a függvény második paramétere a távolabbi időpont.

Értékül az eltelt napok számát adja vissza Excelben.

eltelt napok száma

A következő bejegyzésben megmutatom, hogyan kell két dátum között eltelt munkanapok számát kiszámolni.


Tetszett a bejegyzés? Csatlakozz a Digitális Innováció oldalához Facebookon!

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg az ismerőseiddel! Szólj hozzá!
  •  
  •  
  •   
  •  

A szerzőről

A cikk szerzője online marketing és IT ismereteinek kombinálásával, egyedi látásmódjával segít vállalkozóknak és szervezeteknek bevételeik növelésében. Nem ismer lehetetlent, szereti a változatosságot. Szabadidejében kutyákkal játszik, sportol vagy a barátnőjével van.

Vélemény, hozzászólás?