Excel tanfolyam és oktatóanyag

Kerekítés pénzügyi jelentéshez Excel fájlban

Jelentések készítésekor előfordul, hogy nincs szükséged a teljes számértékekre. Ilyenkor elég milliókban kifejezni az értéket, mert a jelentésben a sok számjegy elvonná a figyelmet a lényegről.

Például 936 455 423 euró helyett célszerűbb 940 millió euróval számolni. Ez azt jelenti, hogy csak az első két számjeggyel foglalkozunk, a többiből a függvényünk nullákat csinál. Így néz ki a függvény, amelyben a szám első két számjegye a fontos.

=KEREKÍTÉS(C4;HOSSZ(INT(ABS(C4)))*-1+2)

Ehhez már egymásba ágyazott függvényekre van szükség. Ha szeretnéd tudni ennek a pontos működését, akkor ajánlom a következő bejegyzést az Excel oktató cikksorozatban.

Hogyan működnek az összetett, egymásba ágyazott függvények Excelben?


Tetszett a bejegyzés? Csatlakozz a Digitális Innovációhoz a Facebookon vagy kövesd a Digitális Innováció Instagram oldalát, hogy soha ne maradj le az újabb cikkekről Excel témában! 🙂

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg az ismerőseiddel! Szólj hozzá!
  •  
  •  
  •   
  •  

A szerzőről

A cikk szerzője online marketing és IT ismereteinek kombinálásával, egyedi látásmódjával segít vállalkozóknak és szervezeteknek bevételeik növelésében. Nem ismer lehetetlent, szereti a változatosságot. Szabadidejében kutyákkal játszik, sportol vagy a barátnőjével van.

Vélemény, hozzászólás?