Közgazdaságtan alapjai könyv

Könyv: A közgazdaságtan alapjai | Vélemény | N. Gregory Mankiw

A közgazdaságtan alapjai című könyvről sajátos véleményem van. Elsős egyetemistaként talán az egyetlen kötelező olvasmány volt, amire a mai napig jól emlékszem. Hosszú órákon keresztül olvastam minden pénteken a buszon hazafelé, majd vasárnap visszafele.

Közgazdaságtan alapjai könyv

Minden egyes fejezete segített abban, hogy egyre jobban megismerjem a gazdaságot mozgató folyamatok alapjait. Elképesztő mennyiségű hasznos tudás van ebben a könyvben azok számára, akik tágítani akarják az ismereteiket. Olvasmányos a megfogalmazása. Nem száraz és unalmas gazdasági adatokkal van teletűzdelve.

Annak ellenére megmaradt a tárgyilagos és tudományos szinten, hogy a nyelvezete egy általános iskolát végzett diák számára is könnyen értelmezhető.

Ha én döntenék erről, akkor kevesebb tesióra lenne a középiskolákban és mondjuk heti 1 közgazdaságtan alapismeretek tárgy. Ugyanannyira kérném számon, mint a tesit szokás. Semennyire. Nem a megtanulása a lényege, hanem a gazdaság alapvető működésének megértése.

Ez a könyv piacgazdaságon alapuló rendszerben kötelező olvasmány kellene, hogy legyen. Az írója lépésről lépésre építi fel a közgazdaságtan alapjait. A könnyen érthető részekkel kezdi, de a nehezebb témakörök elolvasása sem okoz gondot annak, aki az elején kezdte a könyvet. Az elejét egy 6 éves gyerek is képes megérteni, ha valaki elmagyarázza neki gyakorlati példákon keresztül.

Összegzés a közgazdaságtan alapjai című könyvről

A könyvet elolvasóknak garantáltan kevesett kérdőjel lesz a fejében a gazdaság működésével kapcsolatban.

Közgazdasági alap könyv kezdőknek. A könyvet érdemes elolvasnia minden felsőfokú oktatásban résztvevő diáknak és minden döntéshozónak, aki pénz közelébe kerül. Ezenkívül erősen ajánlott mindenkinek 16-96 éves kor között.

Megkockáztatom, hogy elősegíti a nyugodtabb alvást és a leszokást mások hibáztatásáról. Ennek a könyvnek az elolvasása jobb, élesebb látású emberré tesz és csökkenti a mindennapi stresszt. Jobb, mint egy masszázs. Na jó, azért vannak határok…

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg az ismerőseiddel! Szólj hozzá!
  •  
  •  
  •   
  •  

A szerzőről

A cikk szerzője online marketing és IT ismereteinek kombinálásával, egyedi látásmódjával segít vállalkozóknak és szervezeteknek bevételeik növelésében. Nem ismer lehetetlent, szereti a változatosságot. Szabadidejében kutyákkal játszik, sportol vagy a barátnőjével van.

Vélemény, hozzászólás?