Számítástechnika alapfokon könyv

Könyv: Számítástechnika ​alapfokon | Vélemény | Miller, Wynne

A számítástechnika alapfokon című könyv a maga közel 20 évvel ezelőtti információival nem számít éppen aktuálisnak. Akkor miért írok róla összefoglalót?

Tiszteletből. Ez volt az első könyvem a témában. A könyv a számítógép hardverekkel kezd. Természetesen USB csatlakozásról – a mai értelemben – még szó sem volt. Ezután az olyan régi, nagynevű szoftverek következnek, mint a Norton Commander és a Scan vírusirtó.

A könyv az akkori világ két legnépszerűbb operációs rendszerét mutatja be, a Windows 3.1-et és a Win98-at. A Word és Excel használata után néhány szó esik az internetről és az email küldésről.

A tartalma már a kiadása évében sem volt mély, azonban van benne valami, ami nekem rengeteget segített a korai éveimben.  A könyv tartalmaz rengeteg DOS parancsot. Ezeket a parancsokat nagyon sokszor használtam, amikor elszállt a rendszer. Nem volt okostelefon, sem másik számítógép a családban. Ha elszállt, akkor magadra maradtál.

A számítástechnika alapfokon című könyv a mai idejében minden kezdőnek jó olvasmány volt. Most a polcomon pihen emlékként.

Számítsátechnika alapfokon
A “monitorkártya”. Vajon a fordító hibázott vagy tényleg hívták így a videókártyát?
Tetszett a bejegyzés? Oszd meg az ismerőseiddel! Szólj hozzá!
  •  
  •  
  •   
  •  

A szerzőről

A cikk szerzője online marketing és IT ismereteinek kombinálásával, egyedi látásmódjával segít vállalkozóknak és szervezeteknek bevételeik növelésében. Nem ismer lehetetlent, szereti a változatosságot. Szabadidejében kutyákkal játszik, sportol vagy a barátnőjével van.

Vélemény, hozzászólás?