szemleletvaltas-growth-mindset-konyv-velemeny

Könyv: Szemléletváltás | Vélemény | Caros S. Dweck

Mit gondolsz, Michael Jordan hogyan lett ennyire sikeres kosárlabdázó? Hogyhogy Einsteint megbuktatták matekból? Honnan van embereknek kitartásuk ahhoz, hogy a 3. vállalkozás bukása után újra belekezdjenek egy negyedikbe és milyen hatással lesz a gyerekeidre, ha dicséred őket?

Carol Dweck szerint kétfajta embert különböztetünk meg. Az egyik a rögzített szemléletű ember, aki azt gondolja, hogy a kudarc őt minősíti és egy kudarccal elássa magát. A másik típusú ember növekedési szemléletben él. Szerinte a kudarc nem neki szól, hanem a helyzetnek és tanulni kell belőle. A Szemléletváltás című könyv ezt a két személetet állítja egymással szembe valós, emberi történetekkel bemutatva hogyan hat a két szemléletmód az emberek mindennapi életére.

Megmutatja, hogyan omlik össze egy felfelé ívelő sportkarrier, ha rögzített szemléletben gondolkodik az ígéretes sportoló. Megmutatja milyen hatással van egy 8 éves gyerek jövőjére az, hogy a szülei hogyan kezelik a sikereit és a kudarcait. Megmutatja, hogy hogyan omlik össze egy hatalmas vállalat pusztán egyetlen ember hibás gondolkodásának köszönhetően.

Természetes olyan életeket is bemutat, ahol a fejlődési szemlélet segítségével esélytelennek ítélt emberek futottak be nagyon szép karriert.

Olvasd el ezt a könyvet, ha valaha gondoltad vagy mondtad már ezt: “Én ebben nem vagyok jó, mert…”

Ugyan nem varázskönyv és nem fog tőle megváltozni a szemléletmódod egyik napról a másikra, de elgondolkodtat. Elgondolkozol rajta, hogy lehet másként.

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg az ismerőseiddel! Szólj hozzá!
  •  
  •  
  •   
  •  

A szerzőről

A cikk szerzője online marketing és IT ismereteinek kombinálásával, egyedi látásmódjával segít vállalkozóknak és szervezeteknek bevételeik növelésében. Nem ismer lehetetlent, szereti a változatosságot. Szabadidejében kutyákkal játszik, sportol vagy a barátnőjével van.

Vélemény, hozzászólás?