kreativitas-novelese-vallalkozasban-csapatmunka

10 tipp a kreatív vállalkozás kialakításához

Ahhoz, hogy a vállalkozásod kreatívabb legyen, a benne dolgozókat kell kreativitásra ösztönöznöd. De hogyan ösztönözheted a kreatív gondolkodást a munkahelyen? Olvass tovább…

Mivel a kreativitás pozitív közérzetet igényel, ezért ha szeretnéd, hogy a dolgozóid új ötletekkel álljanak elő és ne csak lélektelenül elvégezzék a feladatokat, akkor pozitív légkört és pozitív ösztönzőket kell bevezetned.

Meg kell mutatnod minden munkatársnak, hogy miért lesz neki előnyös, ha az ötleteit megosztja veled és a többi dolgozóval.

A kreatív vállalkozás legfontosabb jellemzői

Sok olvasás és internetes kutatás után összegyűjtöttem a legfontosabb, többször is felmerülő tanácsokat, amelyeket más cégvezetőnek javasolnak, ha egy vállalkozás innovatívabb légkört akar kialakítani.

 1. A kreatív vállalkozás egyik alapelve a változatosság. Egy-egy ember 2 vagy 3 munkacsoportban is tag és mindegyik munkacsoportban más szerepet tölt be.
 2. Támogasd az eltérő, szokatlan véleményeket.
 3. Keresd a kreatív, lazább (de nem hanyag), másként gondolkodó munkaerőt.
 4. Lazíts a munkakörökön és laposítsd el a szervezeti hierarchiát, amennyire csak lehetséges.
 5. Tedd lehetővé az A/B tesztelést, a több forgatókönyv kipróbálását.
 6. Tervezz az ismeretlenre, a váratlan lehetőségekre stratégiákat.
 7. Engedélyezd a munkatársak kreativitását a munkahelyen. Hagyd, hogy a munkatársak a saját munkakörnyezetük személyessé, otthonossá tegyék.
 8. Részesítsd előnyben az egyéni és a kollektív tanulást az eredmények helyett. Jutalmazd a munkatársakat az új dolgok elsajátításáért.
 9. Törekedj a nagyobb átláthatóságra és a céges titkolózás minimalizálására.
 10. Hozd létre az ötletek belső piacát, adj jutalmat a jó ötletekért.

Ha szeretnéd, hogy a vállalkozásod innovatívabb, a gyakorlatban is kreatív vállalkozás legyen, akkor gondolkodj el a fenti tanácsokon és kezdj hozzá most azonnal a megvalósításhoz!

Te milyen tanácsokat tennél még hozzá, amelyek segítik az innovatív légkör kialakulását?

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg az ismerőseiddel! Szólj hozzá!
 •  
 •  
 •   
 •  

A szerzőről

A cikk szerzője online marketing és IT ismereteinek kombinálásával, egyedi látásmódjával segít vállalkozóknak és szervezeteknek bevételeik növelésében. Nem ismer lehetetlent, szereti a változatosságot. Szabadidejében kutyákkal játszik, sportol vagy a barátnőjével van.

Vélemény, hozzászólás?