milyen-a-jo-digitalis-innovacios-menedzser

Milyen egy jó innovációs menedzser?

A 21. században láthatjuk a kreatív gazdaság felemelkedését. A cégvezetők többsége szerint a vállalatok számára a kreativitás  a legfontosabb vezetői készség. A vezető vállalatok számára a lexikális tudással rendelkező alkalmazottak helyett a kreatív alkalmazottak lesznek a fontosak. Azért, hogy a vállalkozás innovatív legyen, a vezetőknek meg kell tanulniuk a kreativitást fejleszteni. Ennek az egyik lehetséges szakértője az innovációs menedzser.

Az alábbi bejegyzés egy szabad fordítás, az eredeti cikk a 7 rules for innovation managers címet viseli.

A kreativitásról szóló legnevesebb könyvekből és cikkekből innovatívan összeszedtem egy listára az innovációs menedzserekre vonatkozó 7 szabályt.

Milyen egy jó innovációs menedzser?

 1. Sokszínűség fejlesztése: A kreatív menedzserek nem szeretnék, ha mindenki ugyanúgy gondolkodna.
 2. Piacok létrehozása: A kreatív menedzserek igyekeznek új területek felé nyitni, újdonságokat kipróbálni.
 3. Hálózatokban gondolkodás: A kreatív menedzserek hálózatokban gondolkodnak és a gondolatmenetük természetes része, hogy mindig, minden mindennel összefügg. Nem egységekben és különálló területekben gondolkodnak.
 4. Nyitott szemlélet: A kreatív menedzserek minden újdonságra figyelnek. Náluk nincsenek zárt ajtók, nem előítéletesek az újdonságokkal szemben.
 5. Állandóan fejlesztik a környezetüket: A kreatív menedzserek nem csak a vállalkozás és a számok, hanem a saját és munkatársaik környezetének javításán is folyamatosan dolgoznak.
 6. Átlépik a határokat: A kreatív menedzserek folyamatosan új módszereket, utakat keresnek és nem félnek feltenni a “miért éppen így csináljuk?” kérdést.
 7. Bezárkózás helyett nyitnak: A kreatív menedzserek nem a megszokott szabályokhoz ragaszkodnak. A hibák ellen nem zárkózással védekeznek, hanem összefogással és szakmai felkészüléssel.

Borítókép: tomatoheart.com


Tetszett a bejegyzés? Csatlakozz a Digitális Innovációhoz a Facebookon!

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg az ismerőseiddel! Szólj hozzá!
 •  
 •  
 •   
 •  

A szerzőről

A cikk szerzője online marketing és IT ismereteinek kombinálásával, egyedi látásmódjával segít vállalkozóknak és szervezeteknek bevételeik növelésében. Nem ismer lehetetlent, szereti a változatosságot. Szabadidejében kutyákkal játszik, sportol vagy a barátnőjével van.

Vélemény, hozzászólás?