TED.com – Tudás 18 percben

Az a helyzet, hogy az elmúlt két napban rákaptam a TED videókra. Már tucatnyi adást lementettem a telefonomra. Jó lesz majd útközben hallgatni és nézni őket.

Mi az a TED?

A TED konferenciák globális sorozata, melyeket a non-profit Sapling Foundation (alapítvány) rendez. A konferenciák témáját kifejezi a szervezők fő jelszava: „ideas worth spreading”, azaz olyan gondolatok, amelyeket érdemes terjeszteni. – írja a Wikipédia.

Minden előadónak maximum 18 perc áll a rendelkezésére a prezentáláshoz, ami pontosan elég idő ahhoz, hogy gondolkodásra késztesse a hallgatókat és átadja a tudást, mielőtt még a fegyelem lankadni kezd.

Magyarországon is szerveznek konferenciákat. Itt TEDxNagyerdő néven futnak ezek a konferenciák, érdemes ellátogatni az oldalra és megnézni az előző évi előadásokat. Vannak témák, amik teljesen érdektelenek a számomra, ugyanakkor az egyik előnye, hogy különböző témákban lehet előadásokat hallgatni.

Itt a mai kedvencem, ami a természetes alvási ciklusunkról szól:

 

Itt van még több TED előadás magyarul:

Magyar (feliratos) TED.com előadások

Ha csak 15-20 perc szünetünk van és hasznosan akarjuk tölteni ezt az időt, akkor érdemes egy-egy előadást megnézni. Van téma bőven, választhatunk belőlük.

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg az ismerőseiddel! Szólj hozzá!
  •  
  •  
  •   
  •  

A szerzőről

A cikk szerzője online marketing és IT ismereteinek kombinálásával, egyedi látásmódjával segít vállalkozóknak és szervezeteknek bevételeik növelésében. Nem ismer lehetetlent, szereti a változatosságot. Szabadidejében kutyákkal játszik, sportol vagy a barátnőjével van.

Vélemény, hozzászólás?