uzleti-tudas-az-adatok-melyen-konyvajanlo

Könyv: Üzleti tudás az adatok mélyén | Vélemény | Cser László – Fajszi Bulcsú

Az üzleti tudás az adatok mélyén című könyv kifejezetten azoknak szól, akik szeretnék megérteni és mélyebben megismerni az adatok és az üzleti lehetőségek közötti egyre erősebb kapcsolatot.

Nagyon szeretnék szétfikázni és darabokra szedni egy-egy könyvet. Szerencsére nem sikerül, mert színvonalas könyveket olvasok. Ez meghiúsítja az ilyen irányú törekvéseimet.

Mert az a helyzet, hogy az Üzleti tudás az adatok mélyén című könyv egy nagyon jól összerakott kis olvasmány.

Tudod, hogy mi az adatbányászat? Ebből a könyvből meg fogod tudni, hogy mit jelent, hogyan csinálják és azt is, hogy mire jó. Konkrét, valós példákon keresztül vezet végig a folyamatokon. Van néhány száraz rész benne, de összességében élvezhető olvasmány. Emberi nyelvezettel vezet bele az adatbányászat témakörébe.

Sokkal szakmaibb, mint a Big Data könyv, azonban nem egyetemi jegyzet szárazságú.

Kinek ajánlom az üzleti tudás az adatok mélyén című könyvet?

Bátran olvasd el a könyvet, ha fogalmad sincs az egész témáról, csak valamilyen okból szükséged lesz rá a közeljövőben.

Akkor is ajánlom, ha szeretnél többet tudni a következő évek leggyorsabban fejlődő ágazatáról és nem akarsz lemaradni a technológia és az adatok forradalmian új felhasználásában.

Az üzleti tudás az adatok mélyén könyv szépen ülteti el a gyanútlan olvasóban a vágyat arra, hogy amikor végzett az olvasással, azonnal adatok után kutasson és azokból “pénzt olvasson ki”.
Kiknek szól? Közgazdászoknak. Informatikusoknak. Vállalkozóknak. Mindazoknak, akik nem igazán értik, hogy miért jó az adatokat gyűjteni és miért kell erre jól képzett szakember.

Különösen tetszett benne, hogy az adatbányászatot nem öncélú tevékenységként, hanem profittermelő eszközként mutatja be.

Egy percet sem bántam meg, amit ennek a könyvnek az elolvasásával töltöttem, mert hasznos ismeretekhez juttatott.

Üzleti tudás az adatok mélyén című könyv az asztalon

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg az ismerőseiddel! Szólj hozzá!
  •  
  •  
  •   
  •  

A szerzőről

A cikk szerzője online marketing és IT ismereteinek kombinálásával, egyedi látásmódjával segít vállalkozóknak és szervezeteknek bevételeik növelésében. Nem ismer lehetetlent, szereti a változatosságot. Szabadidejében kutyákkal játszik, sportol vagy a barátnőjével van.

Vélemény, hozzászólás?